Görsel Sanatlar
Resim dersinin amacı; öğrencilerimizin günümüz sanatını ve sanat tarihini yakından tanımalarını sağlayıp yetenekleri doğrultusunda estetik yönlerinin gelişimine katkıda bulunmaktır. MEB Görsel Sanatlar Müfredatı öğrencilerin ilgi alanları doğrultusunda çeşitli sınıf içi etkinlikler ve birçok online araç ile zenginleştirilerek öğrencilere sunulur.
Öğrencilerimiz karakalem, röprodüksiyon çalışmaları, tual üzerine akrilik boya, kil hamuru ile şekillendirmeler, karakter tasarımları ve ebru sanatı gibi her öğrencinin ilgi ve yeteneğine göre çalışma yapması ve sanatsal faaliyetlere katılımı resim atölyelerinde gerçekleştirilir.
Çeşitli sergilere giderek, sanatı yerinde yaşayıp izleyerek, sanatla yaşamanın önemi kavratılır.
Geçmişten günümüze Türk ve Dünya sanatçılarının eserlerini inceleyen, sanatı evrensel bir bakış açısıyla yorumlayan öğrencilerimiz kendi kültürüne ait değerleri benimser ve başka kültürlerin değerlerine saygı duyan bir sanat anlayışı geliştirirler.
Görsel Sanatlar derslerimizi, görsel materyallerimizin bulunduğu,atölyelerimizde yapmaktayız.
Sanat eğitimiyle de öğrencilerin estetik beğenilerini geliştirerek, plastik sanatlar, seramik ve sanat tarihi branşlarıyla geliştirir ve estetik bakış açısı kazanırlar. Tasarlayabilme yeteneklerini geliştirerek; yaratıcı ve üretken olmalarını destekliyoruz.
Yaratıcı, kendine güveni olan, estetik beğeni düzeyi gelişmiş, yaşama olumlu bakan, dünyaya ve yakın çevresine karşı duyarlı ve hassas olmayı başarabilen, nitelikli gençler yetiştirip; Sanat nedir? Niçin vardır? Sanatın işlevi nedir? sorularına sağlıklı yanıtlar vermeyi ve çağdaş yaşamda yerlerini almalarını amaçlıyoruz.
Derslerin, resim atölyelerinde müzik eşliğinde yapılması önemli bir çalışma disiplini sağlamaktadır. Ayrıca; slayt ve reprodüksiyonlar, çeşitli teknik uygulamaları anlatan görsel malzemeler kullanılmakta; sanatçıların hayatını ve sanatını konu alan filmler izlettirilmekte ve online müze gezileri ile dersler desteklenmektedir.