Görsel Sanatlar

Resim dersinin amacı; öğrencilerimizin günümüz sanatını ve sanat tarihini yakından tanımalarını sağlayıp, yetenekleri doğrultusunda estetik yönlerinin gelişimine katkıda bulunmaktır.

Öğrenciler; karakalem, röprodüksiyon çalışmaları, tuval üzerine akrilik ve ebru sanatını resim atölyelerinde gerçekleştirir. Okulun çeşitli bölümlerinde çalışmaları sergilenir ve tüm okul yaşantısıyla paylaşması sağlanır. Çeşitli sergilere giderek, sanatı yerinde yaşayıp izleyerek, sanatla yaşamanın önemi kavratılır.

Yıl boyunca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen planlar doğrultusunda çalışmalar sürdürülür.

Resim derslerimizi, görsel materyallerimizin bulunduğu, resim atölyelerimizde yapmaktayız.

Verdiğimiz sanat eğitimiyle de öğrencilerin estetik beğenilerini geliştirerek, tasarlayabilme yeteneklerini geliştirerek; yaratıcı ve üretken olmalarını istiyoruz.

Yaratıcı, kendine güveni olan, estetik beğeni düzeyi gelişmiş, yaşama olumlu bakan, dünyaya ve yakın çevresine karşı duyarlı ve hassas olmayı başarabilen, nitelikli gençler yetiştirip; Sanat nedir? Niçin vardır? Sanatın işlevi nedir?  sorularına sağlıklı yanıtlar vermeyi ve çağdaş yaşamda yerlerini almalarını amaçlıyoruz.

Derslerin, resim atölyelerinde klasik müzik, enstrumantal müzik ve etnik müzik  eşliğinde yapılması önemli bir çalışma disiplini sağlamaktadır. Ayrıca; slayt ve reprödüksiyonlar, çeşitli teknik uygulamaları anlatan görsel malzemeler kullanılmakta; bazı önemli sanatçıların hayatını ve sanatını konu alan filmler izlettirilmektedir.

Hazırlık ve 9. Sınflar

• Nokta-çizgi  tekniklerinin uygulanmasıyla desen çalışmalarına başlanır.
  • Gördüğünü, düşündüğünü çizgilerle ve noktalarla yüzey üzerinde ifade etme.
  • Işığın ve objelerin görünüşünde leke etkisi oluşturma.
  • Işık-gölge ve açık-koyu değerlerin resimdeki etkilerini bilir.
  • Resimlerinde ışık ve gölge etkisiyle oluşan orta-koyu değerleri kullanarak, hacim oluşturma.
  • Obje ve yüzeylerin doku özelliklerini renk ile ifade edebilme
  • Perspektifin resimdeki etkilerini açıklayabilme
  • Renkli resim tekniklerini uygulama.
  • Desen çalışmalarında ölçü ve oranın önemini bilir.

10. 11. ve 12. Sınıflar

• Sanat akımlarını bilir ve takip eder.
  • Çağdaş sanat akımlarının ortaya çıkış nedenlerini analiz etme.
  • Portre çizimlerinde ölçü ve oranı kullanır.
  • Canlı modelden portre çizimi yapma.
  • Grafik sanatlarını tanır.
  • Objeleri sadeleştirerek, grafiksel çizimler yapma.
  • Tanıtım amaçlı grafik tasarımlar yapma.
  • Özgün baskı resim tekniklerini tanır ve uygular.
  • Çalışmalarında yağlı boya / akrilik boya tekniğini uygulama gibi çalışmalar hedeflerimiz arasındadır.