Hazırlık Sınıfı

Neden İngilizce Hazırlık Okumalıyız?

Hazırlık sınıfı dil becerileri açısından köklü temellerinin atıldığı bir süreçtir.  Bir yıl boyunca sadece İngilizce ve Almanca öğrenimine yoğunlaşan öğrencilerimiz temel bilgileri edindikleri için ilerleyen yıllarda bu bilgileri içselleştirmede ve kullanmada daha başarılı olurlar. Dil öğrenmenin keyfine varırlar. Ayrıca yaşam boyu kullanacakları çalışma becerileri geliştirirler.

Her yıl İngiltere’de öğretmenlerimiz eşliğinde 3 hafta süren bir dil eğitimi programımız vardır. Öğrenciler hem öğrendiklerinin gerçek dünyada nasıl karşılık bulduğunu görürler hem de sorumluluk alma ve birey olma becerilerini geliştirirler.

Öğrencilerimiz sene sonunda PET ve IEC sınavlarına girerek bilgilerini uluslararası geçerliği olan sınavlarla ölçerler.

Sene sonunda yapılan “Prep Show” etkinliğinde öğrenciler yıl boyunca öğrendikleri İngilizce ve Almanca bilgilerini aileleriyle paylaşırlar. Bu etkinlik ayrıca öğrencilerimiz için Tarhanlı olmak bilincini pekiştiren önemli bir deneyimdir.

ALMANCA

Günümüzde sadece bir yabancı dil konuşabilmek yeterli olmayıp ikinci bir dil öğrenmek kişiye iş hayatında önemli avantaj sağlamaktadır.

Özellikle de Almanca, Avrupa Birliği ülkelerinde en çok konuşulan ikinci yabancı dildir. Birçok uluslararası firma Almanca bilen personel tercih etmektedir. Almanya ve Avusturya’nın önde gelen üniversitelerinde öğrenim görebilmek için belli bir düzeyde Almanca bilgisi gereklidir.

Okulumuzda Avrupa ortak dil kriterlerine ( Gemeinsamer Europäischer Referenzrahemen) uygun çalışmalar yapılmaktadır.

• Amacımız Almancanın yanı sıra Alman kültürünü de öğretmektir.
  • İsteyen öğrencilerimizi Goethe Enstitüsünün yaptığı Fit 1 ve Fit 2 sınavlarına hazırlarız. Bu sınavlar sonucunda aldıkları sertifikalarla öğrencilerimiz mezun olduktan sonra avantajlı hale gelirler.

Derslerimiz nasıl işlenir?

• Hazırlık Sınıfları
    • Dersler şarkı, oyun ve görsellerle desteklenir.
    • Öğrencilerin kendilerini temel düzeyde ifade etmeleri sağlanır.
    • Kelime  bilgisi çalışmaları yapılır.
    • Yazma becerisi kazandırılır.