Dünya Felsefe Günü

“Dünya Felsefe Günü”nü Kutladık

03-21 Ekim 2005 tarihleri arasında düzenlenen UNESCO 33. Genel Konferansı’nda alınan bir kararla her yıl kasım ayının üçüncü perşembesi “Dünya Felsefe Günü” olarak kutlanmaktadır.

Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı  İoanna Kuçuradi, “19. Dünya Felsefe Günü” dolayısıyla verdiği mesajda, dünyayı sarsan pandemiyle baş edilememesini, tıpkı kadın cinayetleri gibi “özgürlük” ve “kendini tutamama” kavramlarının yanlış öğretilmesine bağlıyor. Etik değer eğitiminin gereğine işaret ediyor.

Bu yıl Dünya Felsefe Günü kutlamasını, 22 Kasım Salı günü Robert Kolej’in çevrimiçi olarak düzenlediği “Felsefesizlik” başlığı altında Prof.Dr. Ayhan Çitil’ in yaptığı sunumla gerçekleştirdik. Programa okulumuzdan beş öğrenciyle (12.sınıf öğrencilerimizden, Can Arslan, Cem Kaya, Tola Asan, Cansu Mine Yıldırım, Azra Alpaslan) katılım sağlanmıştır. Öğrencilerimiz sordukları sorularla etkinliğe önemli katkılar sağlamışlardır.