Cern Laboratuvarı

Tarhan Koleji olarak yurt dışı bilimsel gezi ve etkinlik kapsamında Cenevre’de bulunan CERN laboratuvarına 27-29 Mayıs 2019 tarihleri arasında gittik. Bu etkinlik Fizik Öğretmeni Mücteba ÖZGENKAN’ın rehberliğinde bilime meraklı öğrencilerimizden Berdan UZER, Boğaç Han TOKEL, Yusuf Kenan GÖKSU, Erin Su ÖZ, Zeynep Sude TUZAL, Yasemin ÇAKMAK ve Eren ŞAT’ın katılımıyla gerçekleşmiştir.

Bu gezide öğrencilerimiz değerli bilim adamlarından CERN Direktörü Prof. Michael Benedikt, Prof. Sehban Kartal, Prof. Despina Hatzifotiadou, Prof. Roberto Divia, California Üniversitesi CERN Temsilcisi Prof. Gökhan Ünel, Kore Kyungpook Ulusal Üniversitesi CERN Araştırmacısı Dr. Sezen Sekmen’den parçacık fiziği ile ilgili çok önemli bilgiler edindi. Bu geziyi gerçekleştirmemizi sağlayan ve dünyada çok az lise öğrencisinin girebildiği ALICE dedektörünü görme şansını bizlere veren Prof. Sehban Kartal’a şükranlarımızı sunarız.