Matematik

Matematik derslerinde; öğrencilerin kendilerine sunulan bilgileri edilgen olarak almak ve mutlak doğrular olarak kabul etmek yerine, etkin katılım yoluyla ulaştıkları bilgiler üzerinde seçme, işlem, karşılaştırma, değerlendirme ve yorumlama gibi zihinsel işlemler uygulanır.

• Öğretim süresince olabildiğince duyu organlarını kullanmaları esas alınır.
  •  Katılım arttıkça kalıcılık da artar.
  • Verilen bilgiler soyut modeller, şekiller, şema ve grafikler, akıl yürütme, deneme yanılma, tahmin ve kontrol etme, analiz yöntem ve teknikleriyle işlenir.
  •  Bilgilerin kalıcılığında görerek ve yaşayarak öğrenme amaçlanır.

Problem çözme becerilerini geliştirmek amacıyla öğrencilere problem kurma, kurduğu problemi anlatabilme, şekil ve resim üzerinde problem cümlesi oluşturabilme, çözümünde başvurulacak işlemleri nedenleriyle anlatma çalışmaları yaptırılır.

Derslerde çeşitli materyal kullanmak öğrencilerin öğrenme güdülerini artırmak ve etkin katılımı sağlamak için önemlidir. Bu nedenle kalıcı bilgiye ulaşmak için materyal kullanımına çokça yer verilir.

İlkokul döneminde verilen matematik dersi matematiğin temelini oluşturduğundan büyük önem taşır.

Matematik öğretimi, somutlaştırılarak, öğrencilerimizin gözlem ve deneyimlerine yer verilerek, günlük olaylar ve matematik arasında bağlantı kurularak hayatın bir parçası haline getirilmektedir. Matematiğin ne işe yaradığı, nerede ve nasıl kullanılacağı ve neden böyle olduğu üzerine beyin fırtınası yaratılır ve soru haritası oluşturulur.

Tüm bu yöntem ve teknikler ile öğrencilerimizde oluşturmayı hedeflediğimiz kazanımlar şu şekildedir;

• Matematiğe karşı olumlu tutum geliştirebilme
  • Matematiğin önemini kavrayabilme
  • Varlıklar arasındaki temel ilişkileri kavrayabilme
  • Zihinden hesaplamalar yapabilme