2017-2018 Ortak Kültür Yaratma ve Kültürlerin Kaynaşması Projesi

• Uluslararası Projeler
  • 2017-2018 Ortak Kültür Yaratma ve Kültürlerin Kaynaşması Projesi

Gerçekleştirdiğimiz uluslararası projelerimizin amacı;

• Uluslararası kardeşlik, dostluk ve sevgi bağlarını geliştirmek,
  • Barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunmak,
  • Bir dünya vatandaşı olmanın önemini anlamak,
  • Öğrencilerimizin farklı kültürleri tanımalarını sağlamak,
  • Farklı kültür ve geçmişlere sahip olan çocukların sosyal ve kültürel etkileşimini sağlayarak kültürel farkındalığı arttırmak,
  • Öğrendikleri yabancı dil bilgisini pratik  hayata geçirmek,
  • Ülkemiz kültürünün ve okulumuzun tanıtımını yapmaktır.

Ayrıca “Ortak Kültür Yaratma ve Kültürlerin Kaynaşması Projesi” nin amaçları arasında;

• Yabancı dil öğretiminde kaliteyi artırmak,
  • Kültürler arası eğitim alanında öğretmenlerin yeteneklerini geliştirmek,
  • Okul eğitimi sektöründe kültürler arası eğitim girişimlerini desteklemek,
  • Bütün öğretmen ve öğrencilerin konuşabildikleri yabancı dil sayısını artırmak ve konuşma düzeylerini yükseltmek yer almaktadır.

Özel Tarhan Ortaokulu ve Dıonysos Hıghschool'Fotis Kontoglou (Yunanistan, Atina) arasında düzenlenen ortak kültür yaratma ve kültürlerin kaynaşması projesi okulumuzda gerçekleşmektedir. Öğrencilerimiz, okul içi etkinlikler ve okul dışı kültürel geziler ile İstanbul'daki tarihi dokuyu misafir öğrencilere tanıtırlar.  Özel Tarhan Ortaokulu ve Dıonysos Hıghschool'Fotis Kontoglou öğrencileri müzik, resim, dans ve kültürel çalışmalarını diğer arkadaşlarına ve velilerine sunma heyecanı yaşarlar. Daha sonra ise öğrencilerimiz Yunanistan’ın tarihi dokusunu ve kültürünü öğrenmek için Yunanistan’daki ikinci ailelerine misafir olurlar.

2017-2018 Eğitim döneminde Özel Tarhan Ortaokulu öğrencileri ile Agios Stefanos Junior High School öğrencileri arasında “Ortak Kültür Yaratma ve Kültürlerin Kaynaşması Projesi” gerçekleşmiştir.

Proje konuları:

• Türk kültürü tanıtımı (presentation)
  • Yunan kültürü tanıtımı ((presentation)
  • Ortak bir kültür yaratmak (workshop),
  • Türk-Yunan Dans çalışmaları (workshop),
  • Türk-Yunan Müzik  çalışmaları (workshop),
  • Atölye çalışmaları (workshop),

Özel Tarhan Ortaokulu ve Agios Stefanos Junior High School öğrencileri müzik, resim,dans  ve kültürel çalışmalarını diğer arkadaşlarına  ve velilerine sunma heyecanı yaşadılar.