Sinema Müzesi Gezisi

• Sinema Müzesi Gezisi

SİNEMA MÜZESİ GEZİSİ

Beyaz Perdenin Tarihinde Keyifli Bir Yolculuk

1877 yılında bir kışlık konak olarak inşa edilen , 1930’lu yıllardan itibaren şehrin kültür ve eğlence yaşamında önemli rol oynayan tarihi Atlas Pasajı’nda yer alan “Sinema Müzesi” ni  11A sınıfı öğrencileri  ile birlikte ziyaret ettik.

Müzeyi gezen öğrenciler Türk ve dünya sinema tarihiyle ilgili pek çok eseri, sinema tarihine damga vurmuş filmleri ve sinemaya ait birçok objeyi görme fırsatı buldu.

Rehber Hazal Kömürcü eşliğinde gezilen müzede öğrencilerin en çok ilgi gösterdiği bölümler arasında  Mustafa Kemal Atatürk’ün  10. Yıl Nutku’nu okurken çekildiği kamera , ünlü yönetmen ve oyuncuların ödülleri ,“Yeşilçam telefonda “,  “yeşil perde” ,“arıtılmış gerçeklik” bölümleri  yer aldı.

“İstanbul Sinema Müzesi”  gezisi  beyaz perdenin tarihinde öğrencilerimizi  keyifli bir yolculuğa çıkarmış oldu.