Almanca

Okulumuzda Almancanın ikinci yabancı dil olarak öğrenimi Ortak Avrupa Dil Öğretim Çerçeve Planına (Gemeinsamer Europäischer Referenzrahmen) uygun olarak yapılmaktadır. Almanca Avrupa’da en çok konuşulan ana dildir. Almanca konuşan bir insan 100.000.000 Avrupalı ile ana dilinde iletişim kurabilir. İngilizceden sonra Almancayı ikinci yabancı dil olarak öğrenen insanlar, İngilizce öğrenirken edindikleri deneyimler sayesinde, iki dil arasındaki benzerlik ve farklılıklardan yararlanabilme imkanına sahiplerdir. Dile karşı bir duyarlılık kazanıldığından dolayı, Almanca daha çabuk öğrenilir, günlük hayatta kullanılır ve başka kültürlere karşı hoşgörüyü arttırır. Almanca aynı zamanda; edebiyatın, sanatın, müziğin ve felsefenin dilidir. Goethe’yi, Kafka’yı, Grimm Kardeşleri, Beethoven’ı ve Mozart’ı orijinalinden okumak veya dinlemek çok değerli bir kazanımdır.

Üniversite öğrenimi için Almanya cazip bir ülkedir. Yüksek öğrenim imkanlarından, Almanca dilbilgisi ile yararlanmak mümkündür. Bu nedenle derslerimizi 4 dil becerilerine göre ( duyma – anlama, okuma – anlama, yazma ve konuşma ) düzenlemekteyiz. 5.sınıftan 8.sınıfa kadar Almanca dersimiz dil seviyelerine uygun olarak ( A1/ A2 ) devam etmektedir.

Okulumuz Goethe Enstitüsü dil sertifikasını almak isteyen öğrencilerimize özel bir çalışma programı uygulayıp sınava hazırlanmaları için olanak sağlamaktadır. Goethe Enstitüsü’nün sınavları dünya çapında geniş kitleler tarafından tanınmakta, birçok ülkede nitelik kanıtı olarak değer görmektedir ve hak edilen sertifikanın ömür boyu geçerliliği vardır. Okulumuzda nisan ayının son haftasında düzenlenen “Language Fest” programında öğrencilerimiz ile hazırladığımız Almanya’nın birçok yönü büyük bir şölen ile sergilenmektedir.