Fen Matematik Ve Robotik Kulübü

Matematik, yaşamımızı kolaylaştıran ve karşımıza çıkabilecek problemlerle baş edebilmek için mantıklı ve tutarlı bir yol sunan bir disiplindir. Bunun yanında açığa çıkarılmayı bekleyen bir sürü gizemi de içerisinde barındırmaktadır. Bu bağlamda kulübümüzün genel amacı; öğrencilerimizin matematiğe dair meraklarının oluşmasını desteklemek, buna yönelik araştırmalara sevk etmek ve bu yolda onlara rehberlik etmektir. Öğrencilerimizin bu araştırmalarını paylaşmaları ve bu sayede okul bünyesinde küçük bir matematik topluluğunun oluşturulması da kulübümüzün temel hedefidir.

Robotik Kulübü olarak amacımız bu kulüpte gerçek hayattaki sorunlara çözüm olması amacıyla öğrencilerimizin mekanik, elektronik, yazılımsal ve 3D tasarım bilgisini geliştirebileceği, son derece yaratıcı ve eğlenceli bir ortamda robotlar yapabilecekleri bir ortam sağlamaktır. Kulübümüzde tamamen öğrenci fikirleri baz alınmaktadır ve yapılacak projeler öğrencilerin istekleri doğrultusunda gerçekleşmektedir.