Florya Kampüsü

Yabancı Dil

Okul öncesi dönemde amacımızın çocuklara yabancı dil öğretmekten ziyade  asıl amacımızın çocukların yabancı dile karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlamaktır.Bu dönemde ingilizce eğitimi verirken çocuklara doğru telaffuz kazandırma, günlük yaşantıya aktarma, dil öğrenmeye temel oluşturma ve öğrencinin yabancı dil kültürünün farkına varması gibi hedeflerin kazandırılması amaçlanmaktadır.Hikaye okuma,drama ve sanat etkinlikleri yaparak, kavram ve kazanımlar baz alınarak eğitim verilmektedir.

Sorgulama planında bulunan temalar diğer disiplinlerle eşgüdümlü olarak ele alınır ve öğrencinin dünyasına yeni giren kavramlar yabancı dilde de ele alınarak yeni kavramlar pekiştirilir. Sayma, şekilleri tanıma, vücut bölümlerini, hayvanları isimlendirme, yaşam döngüsü gibi Matematik ve Fen içerikleri de İngilizce programımızda yer alır. Öğrencilerimiz hazırlık sınıfında Phonics ve Literacy dersleri ile İngilizce okuma yazmaya hazırlık çalışmalarına başlar.

İkinci yabancı dil olarak İspanyolca/Almanca eğitimine başlanır. Başlangıç düzeyi eğitim verilir.