İ.Ü. Rıdvan Çelikel Arkeoloji Müzesi Etkinliği

• Haberler
  • İ.Ü. Rıdvan Çelikel Arkeoloji Müzesi Etkinliği

İ.Ü. RIDVAN ÇELİKEL ARKEOLOJİ MÜZESİ ETKİNLİĞİ

İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümü, Türkiye’de kurulan ilk iki bölümden biridir. Kurulduğu ilk yıllardan itibaren, eğitimin yanı sıra arazi çalışmalarıyla arkeolojik bilgi üretimine büyük katkı sunmuş, arkeolojik mirasın açığa çıkarılıp anlaşılarak korunmasına öncülük etmiştir.

Okulumuz Coğrafya Zümresi, koleksiyon zenginliği ve çeşitliliği açısından önemli müzelerimizden birisi olan “Rıdvan Çelikel Arkeoloji Müzesi ” ni 10. sınıf öğrencilerimiz ile birlikte gezdik. Müzede Alişar, Alacahöyük, Yumuktepe, Tarsus Gözlükule ile Van Kalesi gibi önemli yerlerden gelen tabakalanmış kazı örneklemeleriyle oluşturulan bu koleksiyon, sonrasında Boğazköy, Hacılar, Phrigya ile Hasköy kazılarında açığa çıkarılaran tarihi eserler yer almaktadır.

Öğrencilerimiz derste edindikleri ‘’Kayaçların özellikleri ile yeryüzü şekillerinin oluşum süreçlerini ilişkilendirir.’’ kazanımına yönelik bilgilerin pekiştirilmesi adına verimli bir etkinlik gerçekleştirdik.